събота, 25 август 2012 г.

Да се завърнеш в бащината къща,...

Тази картичка е провокирана от Пламнито и блогогишнината на нейния БЛОГ .

Темата, която тя е избрала точно в този момент ми е много близка, защото.. моя роден дом последните няколко години, след като изгубих и двамата си родители, вече няма тази притегателна сила за мен, каквато имаше преди..Невероятно е, колко ние не дооценяваме родителите си и тяхната грижа и любов,(приемайки ги за даденост) докато ги имаме и колко много могат да ни липсват, когато ги изгубим....
Въпреки това, всяко лято минавам да надникна в дома в който съм израснала и в който имам чудесни спомени, само за да видя, как времето бавно поставя своя отпечатък върху всичко, което ми е било скъпо там..
Сякаш все още витае ДУХЪТ на дом, но.. усещането за мен е по-скоро носталгично, тъжно и някак..магично.. В моя дом от детството сега обитават феите , които бдяха над него и все още бдят.. Опитала съм се да ви предам това усещане...не знам доколко съм успяла..
Ето и картичката:


И малко детайли:

и


Забравила съм да я снимам отвътре и отзад, но..ще гледам да го поправя скоро..(сега бързам да свърша още куп неща, понеже е "почивен ден" .
За направата на тази картичка съм ползвала една папка за релеф, която много харесвам, но ползвам за първи път.. Ползвала съм също и последните си придобивки шаблони от колекцията на Тим Холц (всичко дистреснато с мастилата на Тим Холц, разбира се..), малко цветчета, малко дантела, малко дизайнерска хартия от ММЕ и дигиталния печат с фея..който много харесах за концепцията на тази картичка..

С нея искам да пожелая на Пламнито да се радва на всеки миг с любимите си хора, хоби, и всичко, което обича, да му се наслаждава и отдава с цялата си любов и това да продължава толкова дълго, колкото на нея й се иска..
На блога й пожелавам нови последователи и все така креативни проекти, поднесени с много любов и старание.

Ще включа тази картичка и в забавлятелство 10 "Имало едно време, една фея.."защото..то също ми служеше за вдъхновение в идеята да създам тази картичка. За мен, това е феята пазителка на моя роден дом..Тя е още там..Всеки път, щом помисля за този дом, знам,че тя ми изпраща най-прекрасните спомни и се грижи дома на моето детство да сиостане завинаги "моят дом"..
Нарочно не съм я оцветила особено подробно нея..(исках да наблегна на ДОМЪТ)..Въпреки това, именно ТЯ е най-яркото нещо в този дом..вече..
Ще включа тази картичка и в Картичкофурийско предизвикателство 131 "Неща с крила", зададено тази седмица от  Neli, която е една много талантлива млада дама, защото, освен Феята, дори посланието на картичката е "крилато".."МИСЛЯ ЗА ТЕБ"..Вярвам,че всяка мисъл е крилата.., а когато мислим за някого или нещо, нашата мисъл за него довежда до него чувствата, които влагаме в мисълта си...

На всички, които надниквате тук, искам да благодаря за вниманието и за милите коментари. Те са истинският извор на вдъхновение за мен!Благодаря ви!

7 коментара:

Unknown каза...

Краси,много на сърце ми дойде твоята публикация !И при мен живота ми поднесе същия сценарий,хубавото на това е че винаги оживяват онези светли,слънчеви и незабравими спомени с дъх на детство и любими родители!Благодаря ти,много за емоцията !!!Прегръщам те!Ива

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Иве, и аз те прегръщам,..
Животът винаги продължава и трябва да успяваме да съхраним красиви спомените си за него и да правим всеки от настоящите мигове красив, за да има на какво да се усмихнем, дори когато тези мигове са отминали..
Искрено се надявам децата ни един ден да запазят хубави спомени, които да топлят сърцата им, дори когато нас вече няма да ни има и "ДОМЪТ" ..усещането за ДОМ..да си остане завинаги..
Благодаря ти..

Plamnito каза...

Краси, насълзиха ми се очите докато четях твоята статия. Ти извади най-съкровените и скрити емоции на моята душа, свързани със детството ми. Момичета, ние сме в период от животът си, в който губим безвъзвратно любими хора, но те ни научиха на много неща и благодарение на тях сме това, което сме. Сега, когато се връщам у дома, търся мъдростта и опита им за да продължа напред, и да съградя дом за тези, които са след мен. Когато се върнат назад да кажат: "Животът беше игра, но има някой който ни обича!". Тази фея е връзката, която е хванала за ръчичката детето в нас, което никога не пораства и ни помага да държим баланса между действителността и смелите мечти. Благодаря, ти Краси и се извинявам за носталгията, която извиках в теб!

Neli каза...

Трогната съм от твоята публикация, Краси! Картичката ти е наистина много специална! Благодаря ти, за участието в крилатото предизвикателство при Картичкофуриите!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Плами, аз си бях на тази вълна, не се притеснявай.Просто съвпадение на темата ти с моите мисли..Аз ти благодаря за възможността да ги "систематизирам" в картичка..
Нели, благодаря ти за "крилатото" предизвикателство. Надявам се да успея да се включа с нещо "окрилено" , ако намеря време да го реализирам..

KalySto каза...

Краси,страхотни нежни и близки до сърцето на всеки думи! А картичката е с прекрасен дизайн и както винаги скрито послание! Благодаря,че я сподели във Вълщебното ни Забавлятелство този месец!

kenli каза...

Винаги са ми доставяли удоволствие картичките с послания, каквато е твоята! Дълбокосмислена публикация, придружена с такава картичка, не може да не развълнува!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...