събота, 27 август 2011 г.

Картичка с цветя и заврънтулки

Когато видях предизвикателството на Ани при картичкофуриите : Картичкофурийско предизвикателство 80 "Цветя и/или заврънтулки" първото, за което си помислих, беше КВИЛИНГ.
Понеже напоследък съм очарована от тази техника, но..все още нямам никакви материали, първото с което се сдобих беше уред за квилинг. Не какъв да е, а подобен на уреда, който използва майсторката на квилинга в България според мен - Лидия Костова. Трябваше ми известно време да открия подходяща игла- губерка, която да приспособя, но..накрая се сдобих с така мечтаното приспособление.
Все още не съм си купила нарязани листчета с ширина 3мм, нооо...пусти мерак.. тази вечер не се стърпях и най-после сама си нарязах лентичките..Ползвах тример, но въпреки това си е голяма играчка и .. ИСКАМ ЛЕНТИЧКИ ... - при първа възможност, ще си поръчам..
Старах се да са възможно най-равномерни..- надявам се да са се получили.
Знам,че трябваше да ги направя от хартия 130мг, но..нямах такава розова, за това ползвах малко по-дебела. Може би поради това, розовите елементи доста ме измъчиха и..въпреки това не станаха точно, каквито исках..Зелените обаче са с подходящата хартия ..
Така де..- следващия път, когато имам всички материали, се надявам да се получи още по-добре.
Въпреки трудностите и липсата на подходящи материали, исках да покажа идеята си за картичка в това предизвикателство, за това..ето я и картичката, която се получи:





Цветето в средата е бродерия. От много време се опитвам да намеря начин да го "вложа" в картичка, но..все не намирах подходящия начин. Смятам,че това предизвикателство успя да ме стимулира да го направя..
В действителност се получи доста нежна картичка в меки цветове, която съвсем точно отговаря на моите представи за това предизвикателство - цветя и завъртулки.. Надявам се да ви харесва.

4 коментара:

Ani каза...

Наистина се е получила много нежна!

Cvety каза...

Интересна и богата композиция се е получила :)
Успех ти желая и тук!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Благодаря ви, момичета. Като за първи опити в квилинга и аз си я харесвам много :)

Miss Emerald каза...

Представата ти за това предизвикателство ми допадна много, а си се справила и чудесно с квилинга като за първи път. При мен въобще нямаше толкова добри резултати първия път, въпреки че имах готови лентички, а ти си ги рязала сама! Адмирации!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...