сряда, 7 септември 2011 г.

Стиймпънк

Когато видях предизвикателство Стиймпънк на Двете Елши си казах: Ето едно истинско предизвикателство.
Не защото останалите в които до сега съм участвала, не са били истински предизвикателства за мен, а защото.. някак всеки би могъл сред материалите си да намери почти веднага нужното му за всяко от тях..
Стилът Стиймпънк обаче е нещо, което макар винаги да ме е привличало и удивлявало, реално не съм познавала достатъчно.
Може би за това така и не успях да намеря сред своите материали подходящи механизми с които да декорирам картичката си.. Нещо повече..Опитах да разглобя два часовника в къщи, за които не ми беше особено жал и......двата бяха с пластмасови механизми!
Излишно е да казвам,че прерових всички инструменти, разпитах всички познати и колеги, дали нямат стар часовников механизъм, или..каквито и да е колелца и предавки..и..всички ме гледаха странно..
В крайна сметка, реших,че все пак ще учааствам в това предизвикателство, макар и..неподхотвена..и..въпреки прекрасните картички, които видях публикувани ( една от друга по-интересни, оригинални и прецизно изпълнени, което доста ме обезкуражаваше да продължавам да търся..своята идея..)
Признавам,че ми хрумна една много щура идея, която някой ден ще осъществя, но..точно за това предизвикателство, покрай останалите ми ангажименти времето нямаше да ми достигне..
Ето какво успях да сътворя все пак.... (Снимала съм я все още недовършена, защото..се страхувах,че няма да успея да се включа навреме, докато я довърша..) Надявам се утре да покажа снимките на готовата картичка.. :)



Някой ден, може би и аз ще се кандидатирам за гост дизайнер при Елшите , но..точно сега изобщо не се чувствам достатъчно подготвена за това..така,че..ще се наслаждавам на битката за това място с огромно удоволствие.Страхотна е конкуренцията!

Втората картичка, която направих е в същия стил..



А това е третата картичка..
Тя според мен, е най-подходяща за Предизвикателство Стиймпънк на Двете Елши, за това мисля да участвам с нея в него... Снощи не можех да я снимам, но..като си дойдох от работа, това беше първото нещо, което направих :)С нея ще участвам и в Седмица 7 на Хоббисимо- Релеф


Понеже не откирх нищо различно от винтчета, болтчета , шайбички...съм направила композиция "натюрморт" от тях.. (нещичко от тях, за да е в стила на стиймпънк) :)
Освен моята интерпретация на пеперуда :), направих също и цветенце :)


На практика..за този стил имах идея за съвсем друга картичка, която някой ден ще реализирам, но..единственото ми свободно време за творене по темата за цялата седмица беше..вчерашната вечер, което..не ми даде възможност да направя всичко, което исках..Все пак, се радвам,че в последния момент успях да се включа и аз в това толкова различно и интересно, креативно предизвикателство..

9 коментара:

bejko каза...

Добре ти се е получило.И не ми казвай ,че това са печати които имаш!Ако са...направо са невероятни много са яки!

Miss Emerald каза...

Страхотна е - чудесен избор на изображения и съчетаване! Много ми хареса, въпреки че за мен се е получила по-скоро във винтидж стил, а не в стил стиймпънк, но пък определено е много хубава!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Miss Emerald ,понеже..частите от стари часовници също се причисляват към т.нар "винтидж материали", ..ако бях добавила няколко зъбни колела, едва ли ефекта щеше да е по-малко винтидж :)
Но..да..тук не съм наблегнала на машинните части толкова, колкото на моята представа за викторианската епоха и то по-скоро в стила на модата, а не в стила на индустрията.Тъкмо за това съм добавила надписа.. :) Ако към всяка една от тия красоти се добавят малко зъбни колелца..със сигурност би се получил истински, завършен стиймпънк :)
Снощи сътворих две картички в този стил (стиймпънк, или винтидж..или ретро..или..каквото точно се е получило)..И двете са в съвсем същия стил :), макар да са доста различни .. :)

Cvety каза...

Всички картинки са страшно красиви и се е получила готина картичка. Относно зъбните колелца и металните елементи - наистина не са задължителни, но според мен просто щеше да е по-конкуретна за критериите на съответното предизвикателство. Иначе, естествено, че щом така ти харесва, това е достатъчно :)
Поздрави и успех!

slan4eva каза...

Хубаво , Хубаво!Нежно и приятно за окото!Пожелавам успех , но и аз ще кажа - малко е свтла за стила и все пак това е само мое мнение. Пожелавам успех и гуш!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Прави сте момичета,..реално треата картичка е тази, която е най-подходяща за предизвикателството. Бих участвала с трите картички поотделно, но..наситна ги публикувах в последния момент и успях да снимам само едната преди полунощ..Останалите добавих по-късно..поради което..на практика пуснах само един линк към предизвикателството. Но..и трите картички съм правила за него и бяха готови преди полунощ..така,че..реших да ги сложа в една публикация :) Третата беше... изненада..Тя реално беше първата..,но до последно не бях сигурна дали искам да я публикувам в този й вид, или да добавя още нещица..Така си и остана..за сега..

~Gery~ каза...

И трите картички са хубави и се е получило нещо като поредица, като път, по който си минала, за да достигнеш до идеята за Стиймпънка. :) Харесват ми всичките!

Angel - Nel каза...

Миналата седмица имах удоволствието да те срещна в магазинчето на Двете елши :) Не ми се случва често, малко хора успяват да ме грабнат от първата среща! Хареса ми, определено - външният ти вид, излъчването ти, начина по който говореше... :) Мисля, че си една страхотна дама и определено ти се възхищавам :) Колкото до картичките ти... те са досушщ като теб - нежни и пълни с вдъхновение! Поздрави! Нел

Людмила каза...

Интересные открытки!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...