петък, 28 октомври 2011 г.

Текстура

Това не е картичка..а е една обикновена хартиена папка..Обикновена канцеларска..Или поне беше..преди да поработя върху нея..
Не мисля,че отговаря на условията на играта на Дони от Арти Марк "Текстура", за това защото не е картичка и за това, защото..реално не е нова, макар да не съм я публикувала в блога си до сега. Техниката, която съм ползвала в нея е декупаж и...реално с тази техника наистина не е трудно да постигнеш различни текстури.
Именно по подобен начин мислех да наподобя дърво, и да го сложа в картичка, но..картичката на Тони ме отказа :)
Всъщност..точно тя ме и вдъхнови да ви покажа тук тази своя папка..
Папката подарих за рождения ден на свекърва си през лятото. Вътре съм разпечатала най-хубавите стихове за мама, събрани в една прекрасна тема от бг.мама
Излишно е да ви казвам,че свекърва ми беше много щастлива да получи подобен подарък от мен и..дни след това ми казваше,че си чете и си плаче..точно както и аз си оформях подаръка и си плачех..
Не мисля,че е коректно да участвам с тази текстура в гласуването на предизвикателството, но..ми се искаше да споделя с вас тази папка.. Надявам се да ви хареса..






детайл:


Папката се получи релефна и..текстурата...наподобява кожа..
Имах идея да направя за играта на Дони "такава" кожа и от нея чанта.. или дърво...на картичка, но..плановете ми пропаднаха поради ужасно натоварената седмица, която имах.
Дони, предизвикателството ти е невероятно! Много исках да успея да се включа в него и..много съжалявам,че не успях да напрая текстурите, които исках навреме..
Не заради наградите, а заради удоволствието от участието в твоите игри.

Пожелавам успех на всички участнички!

Лара, релефа около картинката на първата корица е с ..яйчени черупки. Но..не само..Около и между тях има още доста неща с които поекспериментирах тогава - акрилни боички, краклета, лакове..(сменях цветовете няколко пъти докато ми хареса резултата, защото..се оказа,че след като лакирах страничния контур от тъмно червен, стана почти оранжев..Наложи се да сменям цвета на тази страна, която се вижда, когато папката се постави в библиотека, за да е същия отенък..в резултат на което се получи съвсем като кожена папката..Наложи се и отенъка на рамката с яйчени черупки да сменя.. за финал втрих една златна пудра,на която..по принцип пишеше,че е за бижута с Фимо.., но..макар и върху друг материал..на мен резултата ми хареса ..)
За свекърва ми..по принцип беше важно съдържанието на папката, така,че..в каквото и да го бях подарила, ефекта щеше да е вероятно същия..Но, тя си хареса и папката и сега я е поставила на вдино място в хола..заедно с почти всички неща, които съм й подарила, което е много мило от нейна страна..
Истината е, че наистина си я обичам много и, след като майка почина си дадох сметка, че нямам други толкова близки хора, които да заслужават внимание и любов.. И..знаете ли..давам си сметка , колко са възрастни и всеки ден се моля да са живи и здрави. Опитвам се да им покажа, колко са важни за мен, защото..знам,че като млада не ги оценявах достатъчно и е имало моменти, в които грижите им са ми се стрували прекалени, а сега си давам сметка, колко би ми липсвало, ако не бяха такива..
Извинявам се за лиричното отклонение..

7 коментара:

Svetla * каза...

Много красива папка си направила ! Поздравления !

Donika каза...

Ама как може да кажеш ,че това е обикновенна папка и че не отговаря на условията. Прекрасен проект бих казала аз! В условията на игрите няма ограничение да е картичка или ваза или каквото и да е произведение. Напълно отговаря и на темата и на условията. А за това ,че тони те е вдъхновила- просот незнам дали има някой , който да не се е вдъхновил от нея. Наиситна много добра работа! Ти също си се справила прекрасно и ти благодаря за участието и за постоянството в нашите игри :-)

Miss Emerald каза...

Ееее, Краси, не е трябвало да се отказваш! Трябваше да ни покажеш и твоя вариант на дърво, на мен лично ще ми бъде много интересно да видя как се получава! От друга страна съм много щастлива и доволна, че съм те вдъхновила, защото иначе кой знае дали щеше да ни покажеш тази великолепна папка! Разкошна е! И си я напълнила с най-чудесното и наистина разплакващо съдържание, което въпреки сълзите е донесло много радост!

Te4eto каза...

Отговаря на условията и е страхотна!
Уточнявам - освен, че не е задължително да е картичка това е единственото предизвикателство, където може да се представят и стари работи. Единственото условие е да са по темата.

KalySto каза...

Невероятно красиво произведение! Щеш не щеш, ние ще гласуваме за теб.Срахотно оригинален подарък!
Поздравления!

- каза...

Колко мил и колко красив подарък!Никога не съм се сещала да направя папка с декупаж, а виж колко ефектна е! Имаш добро сърце и златни ръце, мило момиче:), а папката си е заслужила да участва в играта!Чудя се как си направила рамката около образа на жената на първата корица...Поздравления и от мен! :)

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета мили, добрите ви думи ме трогнаха много.Наистина много се колебах дали да я публикувам ..след толкова време..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...