четвъртък, 22 декември 2011 г.

Коледна украса у дома 2

Най-после успях да намеря малко време да публикувам майсторийките, които сътворихме за Коледна украса и най-вече за забавление с малкия. Вече някой от вас са ги видели в блога за предизвикателства като вдъхновение, но..ми се искаше да разкажа малко повече за тях.

Това е едно венче, което е направено от...коркови тапи, нарязани на "филийки" или както е в нашия случай, от лист корк изрязани кръгчета.
Нанизани са като "герданче" на дебела медна тел от малкия ми син, като между тях има мъниста. Най-отгоре сме сложили звънче, за да пази с чистото си ясно гласче къщата от лоши сили :):):) и..разбира се сме вързали "панделка" от изкуствена трева, или както се казва този вид връзки..
Става бързо, лесно и такова венче може да направи всяко дете, стига да му е интересно да се занимава. Развива фината моторика и.. може би някакви естетически качества.


За направата на Рудолф, помогнах значително повече. Сигурно и на вас ви се е случвало да откриете, че сте изгубили едно от двете чорапчета, или ръкавички..Е..случая с "Рудолф" е тоно такъв. Имах една вълнена ръкавичка, останала самичка, която ми беше жал да изхвърля и..която с малко въображение , игла, конец ,памучен пълнеж, поради липса на силиконова вата у дома за сега :) ) топъл силикон за прикрепяне на рога, копита, уши и някой от мънистата ,рошава бляскава тел за рогата, шарени мъниста за украса и малко черен филц за ушите и копитата се превърна в еленчето Рудолф. Накрая го дооформихме с една от онези червени "гирлянди" с малки топченца, подредени в редичка, като нанизани, които детенце си хареса преди година за украса, но така и не й намирах подходящо приложение до сега. И...ето го готов.
Сложили сме му въженце за окачване, но може просто да се подреди покрай останалите украси подпрян на "крачетата си".

Ние много се забавлявахме докато приготвяхме тези "красоти", надявам се да е било интересно и за вас.

5 коментара:

Cvety каза...

О, да, интересно ми беше :) Страхотен екип си имате вкъщи, поздравления! Рудолф е много идеен и резултатът е забележителен. И елхата ви е хубава, и писмото до дядо Коледа... въобще, продължавайте все така и бъдете здрави, и щастливи!

Поли каза...

Тоя Рудолф ме грабна още като го видях за вдъхновение - приказен е! Браво на малкия помагач!

Miss Emerald каза...

Краси, и двете ви украси са супер идейни и хубави! И честно казано, ако не беше казала, че Рудолф е от ръкавичка, още дълго имаше да се чудя как точно сте го направили! Много весела украса! Браво и на малкия творец!

- каза...

Чудесна е украсата, а още по-чудесно е, че сте я правили заедно!
Весели празници, Краси!

Daira каза...

Здраве , щастие ,късмет , живот сладък като мед и много творчески успехи за напред на теб и цялото ти семейство!!! Рудолф е направо великолепен! Поздравление!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...