неделя, 5 февруари 2012 г.

Шеби шик - първи опит..

Това е един проект за любовта..Онази нежната любов копнеж и въздишка, която всички ние сме преживели и за която винаги си спомняме с умиление..
От около месец имам поставена задача от големия си син да направя картичка за рожден ден. Дълго умувах каква да е, и ..така и не успявах да се вдъхновя достатъчно, за да я довърша..Обаче, ..както се досещате от заглавието, успях да се вдъхновя от темата "Шеби шик" на предизвикателство №1 на Тони по повод на първата годишнина на нейния блог . И картичката просто се оформи в главата ми..
Този стил ми е познат от доста време, предимно покрай заниманията ми с декупаж, но картичка...си беше предизвикателство за мен и то голямо..
И понеже бях обещала не само картичка, но и кутийка за дребно подаръче в крайна сметка успях да сътворя едно комплектче, което искам да покажа най-напред на вас:


Използвала съм доста бяла акрилна боичка, както и бял напукващ лак с цел състаряване, както и някои от любимите си десени дизайнерски хартии - музикални, с надписи, на точки..
Розичките са от последните ми покупки на цветчета( мислех да ги правя ръчно, но..не ми стигна търпението, да дочакам да ги направя- толкова бързах да видя готова картичката, която исках да направя...), за панделките съм ползвала основно канап и .. марля .. Ползвала съм два вида дантели..и разбира се шкурка :)
Освен картичката, има и кутийка за някакво бижу и нещо дребно.., както и тагче, което може да е както в кутийката, така и вътре в картичката..


Ето как изглежда самата картичка:
Ето по-отблизо детайл:
а ето как изглежда отвътре:
Пликчето отзад изглежда така:
Ето и с тагчето в плика:
Ето как изглежда тагчето отблизо:
И тагчето отзад (може да се надпише..евентуално нещо дребно на него):
А ето таагчето вътре в кутийката, както и самата кутийка от близо:

Ще включа този проект във Февруарското предизвикателство на Двете Елши: "Месецът на любовта", както и в Забавлятелство 4 "Любов ли бе да я опишеш" на Мър-Мяу, и в Игра 33- Цвета на любовта... на Дони в Арти Марк, понеже за мен това е проект, изпълнен с много любов.Ще я включа също в Challenge # 71 - Give Me Wings or Sketch (or both)!or Both, защото..любовта винаги дава крила..

23 коментара:

Donika каза...

Еййй Краси направо си възхитителна, бих казала че е много Шик:-)Много ми харесва всичко което си сътворила,и кутйка и картичка и плика много ме грабна. Радвам се че тони е успяла да те завладее и теб, защото се е получило нещо прекрасно и ти благодаря ,че го включи и в играта!

*щурчо* каза...

Дони, много ти благодаря. Радвам се,че проекта ти харесва, защото.. за мен беше огромно удоволствие.Това е от тия проекти, които правиш "на един дъх", след като се е оформила идеята.

Deni каза...

Много, ама много ми харесва всичко което си сътворила, браво Краси! Стилът определено си го овладяла до съвършенство!Страхотен комплект се е получил!Поздравления и хубав ден!

Dani каза...

Интересна е и много изпипана! Да си призная честно, това не е моят стил. Даже незнам какво трябва да ми говори "шаби-шик", ама, като гледам повечето проекти в предизвикателството на Тони, долу-горе придобивам яснота. Иначе твоето комплектче е страхотно и сигурно получателят му много му се радва (Нали е подарено вече?!)

Handmade_by_MaDe каза...

Много са красиви,Краси!Поздравления и хубав ден от мен!:)

isi каза...

Много красив проект ..много оригинално!!

*щурчо* каза...

Дани,не е подарено още.Надявам се да бъде одобрено за подаряване :) (още не съм го показала на младежа, дето евентуално ще го подярява).Шаби-шик е стил, който много харесвам, но в който не съм се престрашавала да творя до сега. Някак го чувствам много нежен, много приятно натруфен.., всичко в приглушени меки светли, пастелни тонове..Някаква чистота ..Нещо като любовта, която е по-скоро въздишки и копнежи, отколкото страст ..

*щурчо* каза...

О, Дени,благодаря ти за милите думи.Наистина имам още много да опитвам, докато овладея стил, като този, който като цяло е от едно по-далечно и относително непознато време за мен.Но наистина много харесвам този стил и идеята за нещо направено в този стил, много ме вдъхнови..

nuschinka каза...

Краси, страхотно е всичко! Поздравления!Проектът ти наистина е много вдъхновителен!

arcadia каза...

Краси, какво направи ти? Оставяш ме без думи - уникален проект! Толкова мисъл за всеки елемент, изящно изпълнение, ако аз съм получателя на това произведение - нямаше да смея с пръст да го докосна! Адмирации!

kami_bonbona каза...

Ехе Краси каква красота само! Много раздвижен проект и толкова нежен. Много ми харесва. Картичката отвътре ме плени!

Miss Emerald каза...

Краси, не знам за кой път вече прехвърлям снимките и се наслаждавам на невероятните детайли върху картичката, кутийката и тагчето! Да не говорим за идеята ти тагчето да бъде в този толкова сладък и красив, и мъничък пощенски плик! Перфектна изработка!
Щастлива съм, че се присъедини към купона и Предизвикателство №1!

*щурчо* каза...

Ех, момичета,много ви благодаря!..Пламнаха ми ушите..Наистина е много, много приятно да прочета, че картичката и кутийката , както и придружаващите ги "аксесоари" са ви харесали. Много окуражително ми действат думите ви и се надявам искрено и кутийката и картичката да се харесат на младата дама за която са предназначени..

Ariadna каза...

Перфектен комплект, Краси! Поздравления и от мен!

Ellie каза...

Краси, великолепно е! Невероятно се е получило! Поздравления!

Силва каза...

О,Краси страхотно е! Направо зашеметяващо! Поздрави!

Мила каза...

Краси много яко е станало всичко :)Явно shabby chic ти е страшно присърце :)Поздрави!

Julie каза...

Fabulous makes!! Thanks for playing along with us at CES Challenges this week, Juliexx

Rali каза...

Краси, с ръка на сърцето казвам, че тези майсторийки са сред най-хубавите неща, които си правила! Много са красиви, а обичките ги допълват прекрасно!!!

Благодаря ти, че участва в предизвикателството на Двете елши.

*щурчо* каза...

Благодаря ви, момичета. Този стил наистина ми харесва много.
Рали, обичките са от работилничката на Двете Елши :) - моята заслуга при тях е съвсем скромна..

Creative каза...

Разкошен е комплекта, Краси! Картичката е .. страхотна (меко казано) :)

Dora каза...

Beautiful!
thanks for playing!

Мира каза...

Колко е красива, направо ми взе дъха!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...