сряда, 16 май 2012 г.

За буквите

Понеже наближава един от най-хубавите чисто български празници - 24 май - Денят на българската писменост и култура, ми се прииска да го уважа по някакъв начин и..реших в Хоби предизвикателство №13 темата ни да бъде този път "За буквите". Осъзнавам,че не е особено лесно, нито стандартно..и ще има по-малко участници, които ще направят картичка специално за това предизвикателство. Въпреки това..реших да опитам.. За вдъхновение направих две картички. Първата е ... с доста неща, започващи с буква "К".


Защо буква "К"..ами..защото с тази буква беше свързана първата ми картичка. Да си призная, имах намерение да ви вдъхновя с друга буква, но..в крайна сметка картичката сама ме доведе до буквата.. :) Втората картичка е всъщност една мини картичка. Много по-изчистена :

Ще се радвам да се включите със свои идеи за това предизвикателство. Да си призная, докато го измислях, си представях някогашните коронки с буквички, които ни слагаха по главите за манифестацията на 24 май, както и на търцествата в 1 клас посветени на буквите, след приключването на цялата азбука. Още си спомням стихчето: "Всички букви зная, мога да чета имам си прозоре светло към света.." Ех..колко отдавна беше...

2 коментара:

Анонимен каза...

Картичките са много хубави и страшно идейни Краси :-)а когато спомена за коронките с буквички, ако знаеш само колко много и все приятни спомени нахлуха в съзнанието ми ...

Miss Emerald каза...

Краси, и двете са много идейни. В първата си събрала толкова много неща започващи с буквичката "к", и прекрасно си ги подредила. Втората с тази круша ми напомни за онези вкусните от едно време, които ухаеха страхотно и захапвайки я, човек изпитваше невероятна наслада. Мдааа, благодаря, че ми припомни за коронките. Беше хубаво.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...