четвъртък, 31 май 2012 г.

Смехорански концерт в НДК снощи..

Малкия Смехоран, снощи имаше концерт в НДК, зала 2.
Беше много хубаво да гледаме млади и талантливи деца, как пеят, танцуват и се забавляват.
И преди съм казвала,че съм във възторг от ръководителката на групата Галя Коджаманова, както и от Муци (Мария Константинова).
Може би за това, се заех със задачата да събирам парички за подарък "На Галя" за края на учебната година, който всъщност празнувахме снощи в НДК. Пред мен стоеше и задачата за избор на картичка..(Естествено, реших,че не си заслужава да купувам..след като мога да направя)
Това обаче много ме затрудни.
Знаете, че обичам символичните подаръци и картички, за това..и тази трябваше да е такава. Освен това, трябваше да сложа списък на децата, които са се включили в подаръка.. Разбира се,че имаше и такива, които не се включиха..Докато правих картичката обаче, си дадох сметка,че тези деца нямат вина за това,че родителите им не са пожелали да се включат и..реших да добавя и тях..(поне тези, чийто имена знаех..)

И така..вижте каква картичка успях да измайсторя:


А ето я и отзад:


Не е нещо "особено", но ми отне много време както измислянето на самата идея, така и изработването й.
Разбира се , най-важното е посланието вътре в картичката... Вярвам,че Галя и Муци ще се усмихнат широко,като го прочетат.. ..

А за концерта...както и преди съм казвала, за сега Александър е в групата на "Памперсите".
Там са децата между 3 и 6г. Той вече е почти на 6 и очаква през следващата година ще го преместят при "Младите Сладурани".
Честно казано, едва снощи си дадох сметка,че вече наистина е голям за "Памперсите".
 Галя беше решила този път да даде микрофони на най-малките , за да бъдат и те солисти ( за разлика от Коледния концерт, когато "заложи на сигурно" пускайки по-големичките деца да пеят соло)
Обаче..на репетицията преди концерта се оказа,че ...малките никак не им е лесно да се справят в такава зала. И..тогава Галя каза: "Сашко, спасявай положението"..
Почувствах се много горда, заради такова едно признание на детето, защото..той трябваше да пее до втората малка памперска на концерта, "за да й показва как да спазва ритъма и да слуша музиката".
Обаче..на самия концерт..осъзнах,че Галя надцени и другата малка памперска..
 Влизайки на сцената, дечицата трябваше да се подредят в редичка, а солистките да останат отпред с два микрофона в ръце. Още на репетицията стана видно,че солистките няма да си вземат микрофоните от Галя и..,че микрофоните трябва да вземе Александър и да им ги даде..
 ДА...ама солистките се бяха зазяпали в батковците и каките, които водеха концерта и..така и не си отидоха на местата..а Александър тръгна да ги събира и да им връчва микрофоните и да ги води до местата им..
Беше сладко..
Нищо,че първата госпожичка почна да пее по средата на куплета (за сметка на това, пееше текста от началото)..
В крайна сметка, Александър се намеси и подсказа до къде е стигнала музиката :):):)..
С втория куплет се справиха значително по-добре..
После, като свършиха с концерта му обяснявах,че ако се случи и друг път, трябва да почне той да пее, независимо,че Галя е казала да пее друг, за да не става объркване, пък..докато пее, да отиде до който трябва да пее и..да му подаде микрофона, за да се включи..
 Не знам доколко ме разбра, но.. мисля,че се справи чудесно снощи..

Тъй де..похвалих си гардежето :)

При по-големите дечица нямаше никакви "проблеми" и..както каза Галя: " Като мине реда на "Памперсите" си почивам" :)
Накрая имаше и карнавал..- беше красиво..
Усмихнат ден на всички..

2 коментара:

Анонимен каза...

:-))) Идеална е картичката Краси. В нея има толкова много детски усмивки, точно както е било и на сцената :-)))

Miss Emerald каза...

Краси, картичката съм сигурна, че съвсем точно ще предаде посланието ви и дълбоко ще трогне и двете! Страхотна идея! Браво и на твоето "гардже"! Разбирам напълно онова приятно чувство, което те е изпълнило!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...