събота, 2 юни 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл, 11/31

Ден 11..
Честит празник момичета!

Днес е събота и мисълта на деня отново е всъщност мисъл на уикенда..(същата мисъл ще бъде и за утре..)
Мисълта е на Георг Лихтенберг и гласи: "Книгата е като огледало.И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол"

 По тази мисъл..имам доста противоречиво мнение.
От една страна съм съгласна,че книгата е като огледало. Действително, по това какви книги чете някой, може да се каже много за него..
От друга страна обаче, кой точно чете...ми се струва прекалено крайно изказване.. Личното ми мнение е,че ако човек чете, независимо дали има огромни заложби, или по-скромни, той със сигурност ще ги развие и ще се усъвършенства... По същия начин, ако човек е с огромни заложби, но не работи над тях, той..едва ли ще съумее да ги изяви.
Обаче..от трета страна, като бях малка мечтаех да стана детска учителка и..това, което ме разколеба като попораснах, беше осъзнаването,че аз лично не бих била добра учителка, тъкмо, защото бих делила учениците си според заложбите им, а не според положения труд и..щях да съм по-благосклонна към тези, които имат потенциал..

Сега, от дистанцията на времето и от сегашния си опит, осъзнавам,че не съм била права, защото..вероятно към по-можещите щях да съм по-взискателна, но..при всички случаи, разделение щях да правя, макар и да се опитвам да не го показвам..
Та..явно има някакво зрънце в тази мисъл, което ме кара да не я приемам съвсем еднозначно..
 В този ред на мисли, е днешната ми картичка.

Ето как изглежда отпред:


А ето как изглежда отзад :) :


Ако се питате какво стърчи там отпред...ето отговора:


И..картичката, снимана разтворена, така,че да се вижда едновременно отзад и отпред:



Идеята ми е,че упоритостта винаги се възнаграждава, за това...винаги си заслужава човек да положи малко повече труд.. Не случайно хората са казали: "Залудо работи- залудо не стой!"..
( е..тук избягах от мисълта за четенето, но..и при четенето идеята може да се приложи)

Личното ми мнение е,че е важно какво четем и дали изобщо го правим, а не какви очаквания ще имаме за себе си вследствие на това..
Резултатите със сигурност ще надминат очакванията ни.. Аз вярвам в това..
Може би за това съм много щастлива,че моите деца четат..Книги..

Пожелавам ви един много щастлив съботен ден!

6 коментара:

Поли каза...

Хубав ден! Страхотна е картичката с този пилчок над книжката! Абсолютно съм съгласна, че е важно да се чете, да се създава в децата отношение към книгата! Поздравления за всички четящи деца!

Miss Emerald каза...

Краси, и за мен тази мисъл е малко крайна, но пък твоята интерпретация мноооого ми хареса. Има смисъл да се чете! Я това пиленце като е чело, чело, чело и накрая в какво се е превърнало! Ей, ама все по-интересно ми е твоето самопредизвикателство!

Borqna каза...

Браво! Дерзай!
И аз с нетърпение чакам новите ти проекти!

Анонимен каза...

И аз като Miss Emerald мисля, че е много оригинална идеята с пиленцето и бухалчето :-) Много мисъл и креативност има в твоите картички Краси и това ги прави едни от най - оригиналните, които съм срещала в мрежата - Това от сърце го споделям :-)Хубав ден !!!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета, много ви благодаря за хубавите думи. Пламнаха ми ушите..
По картичките ми има още много какво да се желае откъм техника и особено откъм снимки...Надявам се и това да се промени...при първа възможност..

Valchen каза...

Много ме развесели с тази сладурска картичка, сътворена по тази мисъл!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...