неделя, 17 юни 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл, 26/31

Ден 26..

Днес мисълта на деня е същата като вчера: " Моли се така, сякаш всичко зависи от Бог, но работи така, сякаш всичко зависи от теб." на Едгар Кейси.

Докато мислех върху мисълта ми идваше наум една друга мисъл: "Работата не иска молитва, а мотика" (или нещо подобно- цитирам я по смисъл), но..със сигурност имаше мотика :) в нея..
И..понеже не намерих печатче с мотика, но пък имам с лопата под ръка..ето как пресъздадох мисълта днес:




 Усмихнете се...
И днес ще се радваме на плодовете на усиления си труд през изминалите дни- нали е почивен ден :) От утре..- отново на работа :)

И тази картичка ще включа при Картичкофуриите,в Картичкофурийско предизвикателство 120 "Картичка със салфета"  , зададено от Грета , понеже съм ползвала за фон салфетка, както и при Елшите, защото е затрупана с плодове :)

А на вас хубава неделя и повече споделени мигове с хората, които обичате.

п.п. (специално за Пламнито): Плаmи, твоят коментар ме провокира да се впусна в едни оправдания за начина по който интерпретирах мисълта и по-специално за използването на "мотиката" :)
Абсолютно съм съгласна,че молитвата е много важна. Дори за хората, които си мислят,че са атеисти и не вярват в Бог, е задължителна, макар да не го осъзнават.
Усиления труд, сам по себе си е напълно безплоден, ако Бог не подкрепи делата ни. Всичко което захванем зависи само донякъде от нас. Останалото е "Божа работа" . Толкова сме зависими (особено в земеделската дейност) от това дали ще има дъждове, суша или градушки...Но дори за нещата, за които си мислим,че зависят само от нас, пак има голяма "доза" Божия намеса..: Дали ще стигнем навреме, няма ли в най-важния момент да ни подведе тока, принтера, компютъра, колата, влака, или каквото там ... за което не допускаме,че е възможно да създаде проблем..
Може би понеже за мен всичко това се подразбира, изобщо не го споменах в публикациите си свързани с тази мисъл..
Вместо това наблегнах на необходимостта от труд..Защото..дори за спечелването от тотото е нужно да пуснем попълнен фиш :)
Та.. мисълта на Едгар Кейси е просто квинтесенция на всичко, което бих могла да кажа по въпроса за труда и за молитвите. Надявам се не само аз :)

4 коментара:

Plamnito каза...

Много изобилна картичка - поздравявам те, Краси! Мотиката извършва добра работа, но и молитвата не е за подценяване - променя характерът ни, за да заобичаме труда! Отплеснах се малко. Поздравявам те - твоето самопредизвикателство е към своя край!

Borqna каза...

Поздравления - тази си я оставих за накрая - да я разгледам по-внимателно.
Чудесна е!
Страхотен начин за отбелязване на Денят на бащата - 17.06. -
/Иии, ние защо все го забравяме?!/
Да са ни живи и здрави татковците!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Пламнито, молитвата ни е нужна не само за промяна на характера.. Дописах публикацията, с моето виждане :)
Радвам се,че се "отплесна"..

Анонимен каза...

Прекрасна е !!!! Много ми хареса и мисълта :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...