петък, 29 юни 2012 г.

Картичка в шаби шик...

За днешния рожден ден на свекърва ми, освен албумчето, направих и картичка.
За направата на картичката се вдъхнових от чудесното предизвикателство на Бисерка (Bearkis) , която е един невероятно талантлив творец (много уважаван от мен) при Картичкофуриите тази седмица: Картичкофурийско предизвикателство № 122 "Shabby-chic".
За  основата използвах 5 различни вида дизайнерски хартии ,чийто краища разръфах предварително ..
За направата на цветето използвах разкошния шаблон на Тим Холц с помощта на който изрязох с Биг-шот машинката 4-те различни цветчета. Върху всяко от тях добавих печат (ползвах печат с надписи..) с дистрес мастило в цвят "пепел от рози" , след което всяко листенце тонирах с дистрес мастилото в чаен цвят.. и добавих кракле в бял цвят за да се получи допълнително леко старинен ефект..
Същата процедура (по тониране и печат и напукване) приложих и при направата на часовника и стрелките му (много харесвам шаблона на този часовник..- от както го видях се влюбих в него и имам доста идеи за проекти, които се надявам да успея да реализирам)
 Между изрязаните цветчета добавих два вида тюл ( единия е с шарка, която придава вид на тичинки..и много ми харесва ефекта, който се получи, а другия е съвсем обикновен).., малко панделка и един кристал Сваровски за разкош .
 Като за първо цвете в което добавям тюл , панделки и изобщо нещо различно от хартия или дантела..много си го харесвам..
След това, остана добавянето на два вида дантели - едната беше съвсем бяла и леко я тонирах с дистрес мастилата.., втората си беше в цвят екрю ..
Добавих и малко от панделката , която ползвах за направата на цветето, за да има цвят...
 Две заврънтулки..
И за накрая прибавих към всичко останало един готов таг с послание: Sweet dreams" (По-подходящо щеше да е "Sweet memoriеs" като се има предвид подаръка, който бях приготвила за нашата баба, но... ми хареса как се съчета цветово картичката с готовия таг, който имах и..ми се стори разумно да го ползвам..
Крайния резултат е ето тази картичка:

Ето и малко детайли на цветето :
и още малко :
Съжалявам,че не успях да снимам картичката и от вътре..
Там имаше малко дантела екрю, няколко от дизайнерските хартии, които ползвах за основа и..разбира се пожелание..
В крайна сметка майка много си хареса картичката, но..остана истински очарована от албумчето и от сега прави планове как ще се хвали с него на приятелките си.. :)
Наистина е чудесно, когато успееш да доставиш радост на някой с подаръците, които си му приготвил.
Днес денят беше прекрасен..
Сега бързам да споделя с вас тази своя картичка и..да слагам малкия мъж да спи, защото доста се впечатли днес и..закъсняваме с лягането..
Честит празник на всички които носят хубавите български имена Петър и Павел или имат близки с тези имена!
 Специални поздрави за Пламнито..

7 коментара:

Plamnito каза...

Картичката е много нежна и вълшебна - пренесох се в една красива приказка! Благодаря за поздравите - наистина ме изненада!

Desi каза...

Фантастична е!

Veselina каза...

Краси, вълшебно нежна е картичката ти! Толкова хубави чувства струят от нея, толкова положителна емоция и желание, че няма как да не е такава! Отивам да видя албумчето и другите ти красоти, които си сътворила в мое отсъствие от творческата сцена!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Благодаря ви момичета.

Kati каза...

Страхотна е картичката Краси, направево невероятна - нежна и шикозна :) съвсем точно пресъздадена в шаби шик. А за цветето - нямам думи :)

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Кате, за цвете в направата на което присъства тюл се престраших, след като видях с каква лекота правиш своите..Благодаря ти за това! Някой ден, ще пробвам и цвете от плат..

Mila каза...

Краси, разкишна картичка ! Личи си, че Shabby Chic като стил ти и много присърце :)!Много ме грабна !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...