вторник, 31 юли 2012 г.

Картичка за юбилей

Мой близък българин, който от години живее в чужбина има рожден ден в края на август и аз реших да опитам да направя мъжка картичка за 80 годишен юбилей.
Признавам,че много се затрудних с концепцията.
Роднина е, но почти не се познаваме, а и е мъж на възраст.... Най-благородно завиждам на всички, които успяват да достигнат тази възраст и да продължават да са здрави и жизнени. Мъжът, за когото е тази картичка е тъкмо такъв.. Дай Боже всекиму..
Аз няма да присъствам на юбилея, но реших да изпратя картичката по пощата и се надявам тя да му напомни за това, че и тук в Родината не сме го забравили..
Повода е достатъчно официален, за това извадих една перлена хартия с релеф в цявят екрю, която имам от много време, но все не смеех да разрежа. Тя обаче ми стоеше прекалено дамска.. Извадих Kraft core "nostalgic colection" на Тим Холц, обаче те ми се сториха не достатъчно "официални", та..в крайна сметка, реших да опитам да комбинирам двете хартии.
Добавих и един красив тъмно червен картон, който е страхотен на цвят и ми се стори подходящ да освежи картичката и да й предаде повече официалност и тежест. (пък и..така картичката стана в цветовете на България ...почти..)
Ползвах най-новия си шаблон на Sizzix за да изрежа рамката (много си го харесвам), една от любимите си мини папки за релеф, пънч, и... разбира се шкурка, за да ползвам по-пълноценно картона на Тим Холц и.. В крайна сметка ми се получи ето това:


Релефа на хартията се вижда по-добре тук:


Ето така изглежда детайл на картичката от вътре..

За моя изненада, прошкуреното на снимките не стои толкова добре, колкото изглежда в действителност, но..на мен резултата от картичката ми хареса, като за първи опит за сериозна мъжка картичка..
Знам,че мъжете не се впечатляват особено от картички в по-голямата си част, но се надявам въпреки това картичката да изглежда подходящо за повода..
Видях,че при Картичкофуриите, Ем от Двете Елши е задала предизвикателство 127 "Картичка със стил" и..мисля да включа тази картичка там,тъй като се постарах да придам на тази картичка сериозен и делови вид от средата на миналия век..Iska[e mi se da izglevda leko retro.. :) Не знам дали успях, но.. до изпращането имам още няколко дни и ако до тогава ми хрумне по-подходяща идея за този повод, ще опитам да реализирам и нея..

5 коментара:

Villi каза...

Чудесна е!:) Мисля,че много,ще го зарадва твоята картичка и внимание:)

Natallia каза...

Весьма элегантная открыточка!.. Благородная такая!.. Очень понравилась, не перегружена, по цвету приятная! Хорошо!

Miss Emerald каза...

Краси, не знам дали са ти трудни тези картички, но резултата, който виждам е една изключително стилна, подходяща за повода и получателя си, картичка! Наистина е страхотна и много, много мъжка!

Kati каза...

Краси, според мен се е получила страхотна - съвсем подходящо тежкарска и определено мъжка.

Veselina каза...

Изчистена и елегантна, много стилна картичка!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...