вторник, 19 юли 2011 г.

Седмица 1 - Картичка с поставка или скеч

Има ли съмнение,че нямах търпение да се включа в неустоимото предизвикателство на Hobbisimo - "Горещо лято" .
Това лято наистина е горещо, поне последните му две седмици, а мисълта за лято винаги свързвам с лятна ваканция.. Някога,когато бях ученичка, лятото почти всички ученици ходехме на летни лагери и на гости при баба и дядо в някое малко градче или село сред природата..Така, макар да съм родена в прекрасния ни морски град Варна, рядко ходех лятото на плаж. Всъщност...ходех основно, когато роднини идваха у дома на почивка да изкарат летните си отпуски и..ако имаха деца на моята възраст и нямаха нищо против да ходя с тях на плаж.. :)
Затова пък, майка грижливо е прибрала всички писма,които аз и брат ми сме писали от лагерите и гостуванията при баба..
Избирайки печат за лятна картичка, спомените ми ме върнаха в онова прекрасно време, както и във времето в което моите малки момиченца ми изпращаха писма от своите лагери (много по-малко на брой), както и от гостуванията си на село при баба.. Така се роди тази картичка..
Цветовете подбрах така,че да носят прохлада в това горещо лято , така както сенките на дърветата и водата...
Реших първата ми картичка за Седмица 1 да бъде картичка с поставка ..
И..понеже Двете Елши бяха първите , които успяха да ме изкушат да започна да правя картички ( за което ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ), не можах да се въздържа да комбинирам предизвикателствата и да направя тази картичка с няколко различни пънча..за да мога да я включа в предизвикателството им Пънч Мания
Всъщност..използвала съм три бордюрни пънча на Марта Стюард , един комбиниран мулти пънч , пънч мини маргаритки..
Признавам,че имам доста пънчове, но често се оказва, че нямам този, който бих искала..Така например, не успях да открия сред пънчовете си подходящ за направата на двете големи цветчета, поради което ги направих от дантела ..
С тази картичка, искам да поздравя голямата си дъщеря Марина, която преди 2 дни имаше имен ден.. Тя сега е в Германия на стаж и не успях да я напрегръщам и нацелувам, както бих искала, но..като малка,изглеждаше точно така -синя рокличка, две плитки и... винаги пишеща или рисуваща..Картичката е поздрав и за всички, които имат празник през лятото..Щастливо лято..







4 коментара:

~Gery~ каза...

Иха, каква голяма фотосесия :) Чудесна синя картичка, а момиченцето е оцветено много добре! :) Много ми харесва и разцъфналото дръвче! Точно този жълт акцент, затопля сините нюанси. :)

Cvety каза...

Отново интересна, весела и сладка картичка от теб, с интересен замисъл и предистория :)
Да е здрава и щастлива дъщеря ти, както и цялото ти семейство, разбира се!
Желая ти успех в предизвикателствата!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

~Gery~ , благодаря ти за това, че намираш време да посетиш блоговете ни и да коментираш творбите от предизвикателствата. Наистина е приятно да надникнеш и да откриеш,че хората, които пускат предизвикателствата следят какво си направил.
Фотосесията е голяма, понеже..светлината снощи не беше добра. Може би като успея да снимам картичката на светло, ще я намаля :)
Cvety , благодаря ти, че забелязваш предисторията на картичките ми. Наистина обикновено всяка от моите картички до сега си има замисъл и е свързана с нещо конкретно. Често символизма в тях, не означава нищо за останалите, но..аз като си го знам..ми е усмихнато :)

Благодаря ви, момичета!

Veselina каза...

Да е жива и здрава Марина и много успехи и късмет да има, а картичката е много красива и нежна!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...