четвъртък, 29 март 2012 г.

Букет за KalyStо

Съмнявам се,че има някой в родното блог пространство, който да не е разбрал,че Кали има рожден ден тия дни (Кали, очакваме да кажеш кога е точно), и нейния блог също тия дни навършва една годинка. И двата повода са чудесни, за да поздравим Кали специално, а тя по повод на своя двоен празник си е пожелала да й подарим букет в Картичкофурийско предизвикателство № 109 "Подарете ми букет"

Ето и моя букет за теб, Кали:


Всяко цвете от него е ръчна изработка от мен за теб.За първи път изработвайки цветята, съм им добавила достатъчно дълго дръжки, за да могат да се аранжират в букет (обикновено, дори на готовите цветя старателно изрязвам дръжките, за да не създават излишен обем)

И..понеже това е Картичкофурийско предизвикателство за нас, букета трябваше да е част от картичка. Ето как изглежда картичката, която го приютява:




Ето и картичката отворена:

Ако се питате къде точно може да се напише пожелание в такава една картичка, ето и отговора за вас:
точно под букета, има място да се постави листче с пожелание:

.. и..разбира се в джобчето с пчеличката също може да се "мушне" етикетче с пожелание:
И..има още едно място на което съм предвидила да може да се напише пожелание:


Точно така..зад "етикетчето" с ембоснатите балончета..
Между другото..розовите цветчета също съм ги направила като балончета..(макар да се изкушавах да ги оставя като едни розови облачета...които да я понесат на своите криле през следващата година..)

Ако до сега сте се питали, как така този букет хем може да се сложи във зазичката, хем да се "залепи" за картичката, сега ще ви разкрия малката му "тайна":

Съвсем правилно сте забелязали..На самата картичка има също "вазичка" за букета и към тази вазичка с панделката се връзва букета за самата картичка..
Разбира се, аз все пак исках да подаря букет на Кали..точно, както тя си е поръчала за своя двоен празник, за това измислих тази "система" за закрепване (приютяване) на букета от картичката, докато пристигне до своята получателка с посланието: ЧЕСТИТ РОЖЕДЕН ДЕН, КАЛИ!!!

За всичко това се вдъхнових разбира се от празника на Кали и нейното предизвикателство при картичкофуриите тази седмица, но..идеята за точно такава картичка дойде от ето този дигитален печат, който има от миналата година и така и до сега не му намирах приложение в своите картички:
Модела на подобна картичка видях преди време, когато си купих крафтърския куфар, който...използвам за първи път при направата на тази картичка..

Кали, каквато и картичка да направя за крафтър като теб, тя със сигурност няма да е и на половина толкова перфектна, колкото всяка от твоите картички. Въпреки това искам да те поздравя с твоя двоен празник и от сърце ти изпращам своя букет с най-искрени пожелания за здраве, много творчески успехи и още дълги години да ни радваш с красотата, която създаваш!
(направо не е за вярване,че правиш картички само от една година..Дай Боже всекиму да открие своя талант с който може да радва хората около себе си!
ЧЕСТИТ ДВОЕН ПРАЗНИК!!!
Между другото, ще включа тази картичка и при Елшите и тяхното Мартенско предизвикателство : "Песента на птиците" макар по картичката никъде да няма птици, защото... ами защото ми се иска да поздравя Кали с настъпващата пролет, съживяването на природата и песента на птиците, която винаги се появява с цъфването на първите пролетни цветя...и..зашото..някак..асоциирам темата на Елшите не точно със самите птици, а именно с настъпването на Пролетта, с пробуждането на природата и с усещането за нов живот..Все такива едни неща, които със сигурност се съдържат в моята картичка. Все пак, ако преценят Двете Елши,че картичката ми не е подходяща за тяхното предизвикателство, няма да се обидя, ако я изтрият..

6 коментара:

Gabi каза...

Страхотна картичка и букет. Колко интересни неща разкрива , можеш дълго да я разглеждаш и да и се наслаждаваш...:-)

KalySto каза...

Ох,колко много мили думи за мен има тук! Благодаря ти от сърце! Картичката е чудесна с толкова много елементи и изненади! А идеята да се маха букетчето,както и самите цветя са супер! Още веднъж много благодаря, че се включи в моето предизвикателство!

Villi каза...

Страхотна идея!!! Много е хубава!!!:) Браво:)))

Илияна каза...

Много хубава картичка, надявам се да направиш и покажеш още много ръчни картички.

Toni каза...

Незнайно по какви причини досега не следях твоя блог. Ще поправя грешката. А картичката е страхотна! Букетът също. Много оригинална и добре изпълнена идея. Успех в предизвикателството!

Kati каза...

Страхотни са ти цветята, аз откога си мечтая да се науча да правя такива, но явно няма а е скоро. И картичката е супер интересна :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...