четвъртък, 24 май 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл... Картичка 2/31

Честит празник, момичета! Днес е 24 май - Денят на българската култура и писменост. По този повод темата на Хоби предизвикателство №13 е "За буквите". Интересното е, (надявам се ,че не е случайност) че днешната мисъл за вдъхновение на днешната втора  картичка от самопредизвикателството ми е по някакъв начин свързана с този празник.
Мисълта е на Адисон и гласи: "Четенето за ума е същото, което са физическите упражнения за тялото."
 Ето и моята интерпретация на тази мисъл в картичка:

Споделям тази мисъл..Хубаво е човек да чете редовно, защото по този начин тренира ума си - прави го по-пъргав, подобрява рефлексите му,... все неща, който можем да кажем за тялото, след редовни физически упражнения..Признавам,че направата на тази картичка доста ме забавляваше..защото..по някакъв начин, самото ми самопредизвикателство се явява за моя ум почти като физическите упражнения за тялото ми :) - вид гимнастика.. Може би за това ми действа толкова ободряващо...(за сега)

Е...дали ще изберете да тренирате ума или тялото си днес, зависи изцяло от вас..Личното ми мнение е,че и двете са нужни за да сме хармонични личности.
Е..днес е почивен ден и при това е празник.Дечица са си в къщи, а времето се очертава да е подходящо за разходки.. Mисля да отидем към Народната библиотека Кирил и Методи и..да почетем празника подобаващо.
Ако времето позволява, може да покараме колелета в парка след това... Хубав ден на всички от мен!

5 коментара:

Natallia каза...

Как всегда великолепно!.. Картинки ну ооочень красивые!.. И открыточка заводная!.. Здорово!

Елена каза...

Много,много подходяща за днешната мисъл! Честит празник!

Miss Emerald каза...

Краси, все по-интересно става! Още една прекрасна мисъл и още една прекрасна картичка, пресъздаваща я великолепно. И даваща насоката, че всъщност още от малки е хубаво да свикнем да тренираме ума си, четейки!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета, благодаря ви ..

Анонимен каза...

Великолепна е !!! Толкова добре си пресъздала мисълта - БРАВО :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...