събота, 26 май 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл... Картичка 4/31

Днес е четвъртия ден от самопредизвикателството.
Мисля,че малко сбърках,като избрах да започна точно преди почивните дни,. Това създава известно неудобство на всички в къщи. Може би за това, правя картичките, докато другите спят през нощта, а ги публикувам на сутринта, когато успея да ги снимам на малко по-добра светлина.
Не обичам в почивните дни да имам ангажименти, които не са свързани със семейството ми, за това..опитвам максимално рано да публикувам, за да остане време да обърна внимание не само на хобито ..
Днешната мисъл е на Ралф Уолдо Емерсън: "Никой, освен теб самия не може да те откъсне от крайния успех"

 Тя е от тия, които наистина ме карат да се замислям сериозно. Не знам защо, но някак я асоциирам с едни други мисли:
"Никой не е в състояние да те нарани, освен, ако ти не му позволиш"
 или
"Най-силно могат да те наранят хората които не са ти безразлични" и..всички онези, в основата на които е идеята, че изборът е наш и на никой друг.
Само ние сме тези, от които зависят нашите постъпки или начина по който приемаме постъпките на хората около нас. Мисли като тази ме карат да се замислям над чувството ни за отговорност пред другите и особено пред самите себе си..
И също..разбира се върху това, доколко сме упорити при преследването на своите мечти и доколко вярваме в своите възможности и доколко сме готови да се борим за нещата и хората, които обичаме...Донякъде звучи като обратна на вчерашната мисъл, но...всъщност прекрасно я допълва според мен..Защото..това, доколко добре ще се справим с нещо и..особено дали изобщо ще се справим зависи само от нас самите..От това, доколко силно вярваме в него и доколко го желаем. Всъщност...тук стигнах и до една библейска мисъл: "Поискай и ще ти се даде..." .Май много се разфилософствах днес..
Ето каква е днешната ми интерпретация на днешната  мисъл:


Утрешната картичка няма да има различна мисъл, понеже е неделя и..мисълта за събота и неделя е една и съща. Все още не съм решила дали ще ползвам тази мисъл за още една интерпретация, или..ще направя картичка без мисъл :):):)
Това, ще видим утре...а аз междувременно ще си мисля върху мисълта от кубчето..:) Хубава събота от мен..

6 коментара:

Plamnito каза...

Сладък мишок! Краси, какво ще се случи с тези 31 картички?

Miss Emerald каза...

Краси, много хубава картичка! А мишлето дава прекрасен пример за това, как и по най-невероятния начин можем да следваме мечтите си!

*щурчо* каза...

Добър въпрос, Пламни... Да си призная, тъкмо снощи си мислех за това, какво ще се случи с тези картички..
Имам идея, която мислех да обявя в края на самопредизвикателството, но..не пречи да я споделя и сега.
Всяка от тези картички, ще бъде изпратена на вас.
Някой, заедно с подаръчетата от pay it forward, други самостоятелно.
Ще докладвам накрая при кого..
(освен, ако има такива, които не са подходящи за подаряване..)

Katya Kovacheva каза...

Много позитивна картичка и много добре предадена мисъл! Харесва ми интерпретацията, че не е важен начина, по който го правим, важно е правим така, че да сбъдваме мечтите си!

Анонимен каза...

Ха така, нямаме два дни в твоето местенце и днес ме зарадва с многооооо и все красиви творби :-) Прекрасна мисъл и много добра интерпретация :-)

Plamnito каза...

Аз няма да се разсърдя на една неподходяща картичка. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...