събота, 9 юни 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл, 18/31

Ден 18..

Отново почивен.
И отново мисълта на деня много ме затрудни..

Днес тя е на Уейн Дайър и гласи: "На Изток съзерцават гората, на Запад броят дърветата" и е за двата почивни дни. (Утре ще си помисля, дали да правя картичка отново по нея..)

 Признавам,че ми дойде в повече философска, отколкото очаквах за почивен ден, но..предизвикателството си е предизвикателство..
Та..ето какви мисли ми преминаха през главата, докато се чудех как да я пресъздам в картичка..
Самата мисъл е пълна със символи , та..не ме затрудни особено "разгадаването й". (Надявам се да съм я разбрала правилно).
Според мен, авторът й е имал предвид начина на мислене на хората от Източните култури и от Западните и по-скоро това, колко те са различни като светоусещане. Хората на Изток (Китай, Япония..) гледат цялостно на нещата. Мислят за това, как всеки от нас е всъщност частичка от Вселената, която е всъщност един цялостен организъм в който ние сме само едни малки колелца(винтчета и т.н други частички, без които тя би била незавършена).
За разлика от тях, хората на Запад - Европа и Америка поставят в центъра отделния човек с неговите качества и с личностната му борба да се развива, да израства..
Признавам,че съм съгласна с констатацията, макар да има изключения. (Лично на мен, Източния мироглед ми е по-близък, но пък..това нищо не означава :)

 Тъй..сега да разкажа за днешната картичка..
 В продължение на тълкуването на самата мисъл, моите си мисли вече ме отведоха до една мисъл за това, колко е прекрасно всъщност да си СПЕЦИАЛЕН и ЕДИНСТВЕН за някого , сред хилядите като теб (на пръв поглед)..Опитах се да се фокусирам върху..дървото, вместо върху гората и..самата мисъл за това ме доведе до Малкия принц.
Обожавам Екзюпери и уникалната му книжка, която според мен определено не е детска и е една от най-любимите ми.
И така..
Мислейки за това, колко хубаво обяснение има там за "опитомяването " и колко е страхотно да знаеш,че там някъде е ТВОЯТА Роза...(а тя пък от своя страна да знае,че Някой , някъде мисли специално за нея с любов...)тъй де...всички сте чели "Малкия принц".. ето каква картичка ми се получи:


  Може да е нескромно, но..някак веднага се превърна в мой досегашен фаворит сред всички картички от това самопредизвикателство..
Вероятно заради посланието, което вложих...

И така..моето послание към вас днес с тази картичка е:  Накарайте някой да се почувства специален днес...Със сигурност има кой...

Усмихната събота от мен!
Ще включа картичката в юнското Забавлятелство 8 "Всички сме деца" на Гери, Злати и Кали..


8 коментара:

Desi каза...

Картичката е уникална, също като тази малка неповторима книжка! Обичам "Малкият принц" и едно книжле стои в шкафа ми на работа, да ми е винаги под ръка :) Книжката със сигурност не е за деца, но всеки възрастен трябва да я прочете :) Поздравления за страхотната ти идея за тази картичка и ето накъде ме отведоха твоите размисли: "Къде са хората? ... Хората ли? Видях ги преди години. Но човек никога незнае къде да ги открие. Вятърът ги носи. Нямат корени и това им пречи много."

Поли каза...

Прекрасна е!

Borqna каза...

Браво Краси!!!

*щурчо* каза...

Момичета, много благодаря..
Деси, толкова се радвам,че открих съмишленик..Аз съм си купувала книжката почти на всички езици на които съм я виждала и..много обичам да си я чета. Даде ми прекрасна идея да си занеса една и в офиса :)

Natallia каза...

Еще в детстве первый раз прочитала "Маленького принца", с тех пор люблю всё, что с ним связано, ведь он несет в нашу жизнь доброту: люблю иллюстрации из книжки, люблю цитаты, все слова, которые растянули на афоризмы пытливые умы... Открыточка навеяла нежные детские воспоминания... Хорошая открытка со смыслом!

skylife каза...

Ехааа, каква интересна мисъл...И да - някак си води именно към Малкия принц - та - страхотна интерпретация...Аз определено щях да измисля нещо доста по- тривиално :-)

Благодаря, че се Забавлява с нас!

Deni каза...

Чудесна интерпретация!

KalySto каза...

Една невероятна идея реализирана прекрасно!Много ми хареса принца загледан в розата и целият дизайн на картичката!Поздравления!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...