събота, 9 юни 2012 г.

Картичко-маратон един месец в картички вдъхновени от мисъл, 18/31

Ден 18..

Отново почивен.
И отново мисълта на деня много ме затрудни..

Днес тя е на Уейн Дайър и гласи: "На Изток съзерцават гората, на Запад броят дърветата" и е за двата почивни дни. (Утре ще си помисля, дали да правя картичка отново по нея..)

 Признавам,че ми дойде в повече философска, отколкото очаквах за почивен ден, но..предизвикателството си е предизвикателство..
Та..ето какви мисли ми преминаха през главата, докато се чудех как да я пресъздам в картичка..
Самата мисъл е пълна със символи , та..не ме затрудни особено "разгадаването й". (Надявам се да съм я разбрала правилно).
Според мен, авторът й е имал предвид начина на мислене на хората от Източните култури и от Западните и по-скоро това, колко те са различни като светоусещане. Хората на Изток (Китай, Япония..) гледат цялостно на нещата. Мислят за това, как всеки от нас е всъщност частичка от Вселената, която е всъщност един цялостен организъм в който ние сме само едни малки колелца(винтчета и т.н други частички, без които тя би била незавършена).
За разлика от тях, хората на Запад - Европа и Америка поставят в центъра отделния човек с неговите качества и с личностната му борба да се развива, да израства..
Признавам,че съм съгласна с констатацията, макар да има изключения. (Лично на мен, Източния мироглед ми е по-близък, но пък..това нищо не означава :)

 Тъй..сега да разкажа за днешната картичка..
 В продължение на тълкуването на самата мисъл, моите си мисли вече ме отведоха до една мисъл за това, колко е прекрасно всъщност да си СПЕЦИАЛЕН и ЕДИНСТВЕН за някого , сред хилядите като теб (на пръв поглед)..Опитах се да се фокусирам върху..дървото, вместо върху гората и..самата мисъл за това ме доведе до Малкия принц.
Обожавам Екзюпери и уникалната му книжка, която според мен определено не е детска и е една от най-любимите ми.
И така..
Мислейки за това, колко хубаво обяснение има там за "опитомяването " и колко е страхотно да знаеш,че там някъде е ТВОЯТА Роза...(а тя пък от своя страна да знае,че Някой , някъде мисли специално за нея с любов...)тъй де...всички сте чели "Малкия принц".. ето каква картичка ми се получи:


 



 Може да е нескромно, но..някак веднага се превърна в мой досегашен фаворит сред всички картички от това самопредизвикателство..
Вероятно заради посланието, което вложих...

И така..моето послание към вас днес с тази картичка е:  Накарайте някой да се почувства специален днес...Със сигурност има кой...

Усмихната събота от мен!
Ще включа картичката в юнското Забавлятелство 8 "Всички сме деца" на Гери, Злати и Кали..


8 коментара:

Desi каза...

Картичката е уникална, също като тази малка неповторима книжка! Обичам "Малкият принц" и едно книжле стои в шкафа ми на работа, да ми е винаги под ръка :) Книжката със сигурност не е за деца, но всеки възрастен трябва да я прочете :) Поздравления за страхотната ти идея за тази картичка и ето накъде ме отведоха твоите размисли: "Къде са хората? ... Хората ли? Видях ги преди години. Но човек никога незнае къде да ги открие. Вятърът ги носи. Нямат корени и това им пречи много."

Поли каза...

Прекрасна е!

Borqna каза...

Браво Краси!!!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета, много благодаря..
Деси, толкова се радвам,че открих съмишленик..Аз съм си купувала книжката почти на всички езици на които съм я виждала и..много обичам да си я чета. Даде ми прекрасна идея да си занеса една и в офиса :)

Natallia каза...

Еще в детстве первый раз прочитала "Маленького принца", с тех пор люблю всё, что с ним связано, ведь он несет в нашу жизнь доброту: люблю иллюстрации из книжки, люблю цитаты, все слова, которые растянули на афоризмы пытливые умы... Открыточка навеяла нежные детские воспоминания... Хорошая открытка со смыслом!

skylife каза...

Ехааа, каква интересна мисъл...И да - някак си води именно към Малкия принц - та - страхотна интерпретация...Аз определено щях да измисля нещо доста по- тривиално :-)

Благодаря, че се Забавлява с нас!

Deni каза...

Чудесна интерпретация!

KalySto каза...

Една невероятна идея реализирана прекрасно!Много ми хареса принца загледан в розата и целият дизайн на картичката!Поздравления!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...