четвъртък, 19 юли 2012 г.

Върнах се...

От вторник съм отново в София.

 Приятно е човек да се върне у дома след почивка, макар определено да се чувствах по-добре на морето в жегите.
Малкия не му се прибираше изобщо и дори на няколко пъти попита, дали толкова не можем да си намерим работа в Бургас, за да не се прибираме в София.. Хубавото на почивката е, че сме всички заедно и по 24 часа нямаме нещо по-важно от собствените си желания..
Това разбира се не е свързано с мястото на което сме а с факта,че сме на почивка :) Може би тъкмо поради това,че исках да запазя това усещане, този път реших да се отдам на почивката изоставяйки освен мисълта за работата, която ме очаква в София, и за картичкоправенето, което макар да ми носи огроно удоволствие и отмора, по някакъв начин ме отделя от семейството ,което вероятно точно по време на поивката би се почувствало пренебрегнато ..

Починах си добре, събрах слънчеви лъчи и много положителни емоции и.. нямам търпение следващия месец да отида отново.


Днес ще ви покажа три бутилки, които правих нощес по поръчка с техника декупаж..
Вчера около обяд ми се обади приятелка с която споделяме това хоби от около две години и която живее в Хасково
Нейна близка имала спешна нужда от 3 бутилки за сватба и тя ме попита дали може да й даде моя телефон, за да  ми обясни какво точно й е нужно.
Оказа се,че става дума за много специален повод - сватба на която момичето ще е кума и в последния момент е разбрало,че подаръка трябва да са пари. Решила да има и нещо символично , за да не е просто един плик с пари и..така дойде при мен с 3 бутилки в 19ч вечерта и молба сутринта преди 10ч да са готови, защото ще пътува към сватбата..
Младоженците ще живеят в Англия, булката е българка, младоженецът канадец, а сватбата ще е в Банско..
Идеята на момичето беше да направя трите бутилки за три повода:
- 1 годишнина от сватбата
- 2 раждането на бебче
- 3 златна сватба (50г юбилей)

Молбата й беше да запазя етикетите на бутилките, за да се вижда какво е точно виното, тъй като тя е подбрала качествени български вина. (тази молба мнооого ме затрудни, защото..като цяло е трудно да се впише етикет на бутилка в цялостната концепция..)

Момичето искаше на бутилката за първата годишнина да пише инициалите на младоженците и кога да се отвори бутилката.., на бутилката за втората годишнина да има щъркел.., а на третата да има отново инициалите + надпис  "За вашия 50-ти юбилей"
Третата бутилка трябваше да е в златисти цветове (за другите нямаше предпочитания)

И..така..това бяха изискванията, за вид и срок..
Срока силно ме притесни, поради технологичното време, което е нужно за техниката. Поради сроковете отпадна възможността да добавя релеф с материалите, които имам, както и някой от видовете пукнатини..
Трябваше да е нещо по-семпло и съхнещо относително бързо.. За съхненето много ми помогна топлото време. Въпреки това съм леко притеснена доколко трайни ще са бутилките.
Обаче...не можах да откажа на момичето и..ето какво успях да сътворя нощес:

Ето всички бутилки заедно:


Първата бутилка отпред - запазила съм етикета..:





Първата бутилка отзад - запазила съм етикета и лееко съм го маскирала..:

Детайл:

Ето и втората бутилка отпред ( тук се преборих да махна етикета):



Втората бутилка отзад- запазила съм етикета:

Детайли от втората бутилка:

И последната трета бутилка отпред (запазила съм етикета):

Третата бутилка отзад (махнала съм етикета):

и детайли:

В крайна сметка в 9ч тази сутрин връчих бутилките на момичето,заедно с една картичка , която ми се стори подходяща за повода.. За мое успокоение , тя много ги хареса. Надявам се младоженците също да ги харесат и най-вече да оценят жеста на кумата си.
Довечера ще отспивам..

Усмихнат и успешен ден от мен..

4 коментара:

Desi каза...

Страхотна идея и си се справила блестящо със задачата! Харесва ми как си успяла да интегрираш етикетите, което ми се струва изключително трудно. Но наистина се е получило много добро цветово и идейно съчетание! Поздравления за прекрасната работа, която си свършила и приятен отдих!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Деси, това наистина беше най-трудната част от задачата, защото доста ограничава творчеството, но за щастие, по-голямата част от самите етикети са красиви и се постарах да се съобразя с тях.Благодаря ти за оценката.

Ina каза...

Страхотна работа!И идеята също си я бива. Това с етикетите си е голямо предизвикателство, но си се справила великолепно. Толкова кратко време и да ти хрумната три подходящи идеи и да имаш нужните материали, направо си е геройство! :)

Natallia каза...

Я всегда говорю, что талантливые люди талантливы во всем!.. Бутылочки просто очаровательные!.. Очень оригинально и интересно!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...