неделя, 16 септември 2012 г.

Арт картичка

Откакто видях предизвикателството на Катето (Kakichka) при Картичкофуриите: Картичкофурийско предизвикателство 133 "Арт картичка", нямах съмнение,че искам да опитам този стил.
 Винаги съм харесвала нетрадиционни картички с АРТ излъчване. Такива картички обикновено носят почерка на своя автор и по някакъв начин показват светоусещане. За мен такива картички винаги са дълбоко лични и..притежават някаква особена магия.
 По някакъв начин символизират това, което би трябвало за една АТС картичка, но..размерът им не е ограничен. Това са си мои размишления, които ме водеха в моя личен експеримент с този стил.
В блог пространството такива картички не са често срещани, но винаги много ме вдъхновяват. Въпреки това до сега почти не съм се престрашавала да творя в този стил и..всеки опит за мен си е истински експеримент.
Ето картичката, която направих за предизвикателството на Катето:

Ето малко детайли:
И още малко:

Каква е рецептата за моята Арт картичка:
Ползвала съм акварелен картон, върху който си поиграх с печати и дистрес мастила , с топъл ембосинг. Резултата беше доста добър, но продължих с експериментите и добавих...релефна паста (от декупажната техника).
Имах идея да опитам върху нея да продължа с печатите (без мастило), но..самата паста явно не беше достатъчно добра за целта и..за това си поиграх върху нея с ..клечка за зъби :) Когато всичко изсъхна, дооформих с дистрес мастилата и започнах декорацията с ръчно правените цветенца и "джуфката".. За да продължа с експериментите ми помогна мисълта за това,че бих могла да включа картичката в още едно предизвикателство, което много харесавам, но..обикновено картичките ми не отговарят на условието в него този път..
Ето защо..извадих игла и конец и се заех да я зашия (не особено прилежно, за да е по-АРТ картиката)за основа от Крафт картон, върху който също предварително си бях поиграла с печати и топъл ембосинг и ..разбира се дистрес мастила..
Добавих малко дантели и..това е крайния резултат, който според мен се получи много близо до моите картички и в същото време с по-АРТ излъчване.


Ще включа картичката и в Забавлятелство 11 на Мър Мяуското трио- Гери, Злати и Кали , защото тяхната интригуваща тема "Боц от тук, боц от там" ме вдъхновиха да извадя иглите и конците :)
Признавам,че упорито се инатя да извадя шевната машина, но..причината за това не е, че не обичам да шия, нито,че не харесвам шевове по картичките - тъкмо напротив..
Причината е много ..прозаична. Познавайки се достатъчно, не ми се иска да напълня къщата И с платове...защото..ако извадя шевната машина, следващата крачка би била да започна да шия какво ли не и..да добавя още едно хоби ..
Звучи добре..., но..мисля да го отложа ..за сега ;)

Напоследък доста време липсвах в София, за това и не успявах да творя толкова често, колкото бих искала. Надявам се когато започне учебната година, това да се промени..
А сега отивам за последните приготволения на  учениците за утре ..

8 коментара:

Kati каза...

Краси, мисля няма нужда да казвам, че ужасно, ама УЖАСНО много ми харесва твоята АРТ картичка. Много стилна, много различна и супер готино "наплескана". Мисля че съвсем чудесно се справяш в този стил ( още повече, че имаш опит в декупажа, който ти помага още повече) и е време да видим и други подобни красоти от теб. Благодаря ти, че уважи предизвикателството ми. А колкото до шевната машина, подозирам че няма още дълго да я държиш прибрана - идват дълги и студени дни, в които човек трябва да джвъчка нещо...

Мария Стоянова каза...

Чудесна е станала твоята АРТ картичка Краси :-) Ох, и на мен много ми харесват тези картички, въпреки, че немога да ги правя, но пък им се любувам страшно много :-)

VioletCloudlet каза...

Оооо, страхотен резултат. Отнело ти е време и сили, но си е заслужавало ;)

Miss Emerald каза...

Краси, въобще не ми става ясно защо досега не си правила такива картички след като от тази ясно личи, че ти се отдава страхотно? Направо ми се иска да имаш достатъчно свободно време и да ни зарадваш с още подобни красоти! Страхотна е!

Toni каза...

Страхотна е, много нежна и романтична и в същото време арт. Наистина тези картички имат специално излъчване. Страхотно е!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета, много ви благодаря! За мен е много приятно да разбера,че тази картичка ви харесва. С удоволствие и много любов я правих специално вдъхновена от картичките на Катето..

skylife каза...

Даам, това с платовете е позната картинка. Аз пък си купих машината точно за да шия по картичките, обаче истината е, че проших други неща преди изобщо да я ползвам за картички...та така - сега си имаме и купища парцаляци...добре, че ме търпят още.

А картичката ти е станала невероятна. Особено ме грабнаха цветенцата и пастата под тях :-)

KalySto каза...

Краси, приказна картичка! Но най-ми хареса,че си си поиграла страхотно докато я направиш! Обичам такива картички,които тръгват уж за предизвикателство, уж за нещо друго, а се превръщат просто в забавление за нас самите! Благодаря,че я сподели с нас!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...