петък, 15 февруари 2013 г.

Рецептурник ..


Позагубих се напоследък, покрай многото ангажименти, които ме държаха далеч от фотоапарат и компютър, но не съм спирала да творя :) ..- просто не остава време да показвам..

Днес обаче, имам специален повод за тази публикация и това е поканата на Картичкофурии, да задам предизвикателство в техния блог.
За мен е изключителна чест и удоволствие да ви предизвикам там!
Дълго умувах над темата, защото..в деня след св. Валентин и Трифон Зарезан , на човек му е все още едно такова влюбено, но пък..вече е приключил с "валентинките" и се е върнал към по-прагматични занимания.
Докато си разсъждавах в тази посока реших да ви предизвикам да направите тефтер, бележник, скицник или някакъв "подобен" проект. Идеята е, да ни покажете вашата представа за него - може да е само предната корица, или цял тефтер..- всичко зависи от времето и вдъхновението с които разполагате  :)

И така, аз реших, моето вдъхновение за вас да е ..рецептурник.
Признавам,че исках да е нещо практично, нещо, което аз самата ще ползвам с удоволствие, или ще подаря на някого.. Докато избирах печатчето с което да декорирам своя рецептурник, си мислех,че то ще ми подскаже кой ще бъде притежателя му... И..не се излъгах.. Щом видях печатчето, веднага реших,че този рецептурник, ще подаря на своята малка дъщеря Гергана, която е вече на 22 и прави магистратура в Мюнхен. Тъкмо за нея мисля да напиша няколко рецепти от моята баба, от нейната баба и от мен, разбира се, както и да сложа празни листчета в които тя да допълва рецептурника с такива рецепти, които на нея са й харесали..
И така, вдъхновена от тази идея, и от урочетата на Кали (споделени в Хоби предизвикателство 31), аз сътворих за ваше вдъхновение ето този рецептурник:


 Така изглежда корицата.. - Надписа от печата монтирах върху една точилка, която имам от Дони, а върху дъската за хляб (пак от Дони) съм добавила надпис.. Не зная дали се вижда на снимката, но девойката е направена с техниката " Paper peasing" за която се вдъхнових от урочетата на Кали...Девойката е с черна коса, за да прилича максимално на моята Гергана, която имаше съвсем същите опашки...

Тъй като обичайно тефтерчетата се правят със специални машинки за целта, ми се искаше да направя моето без такава, за да покажа,че е възможно и да не обезкуражавам тези, които нямат такава да се включат в предизвикателството..
Виждала съм тефтерчета направени в какви ли не форми ( сега с шаблоните и Биг шот машинката може да се изрече почти всичко) Разбира се, може тефтерчето да бъде като картичка перфорирана с перфоратор и вързана панделка  ...може да е дори зашито...В случая е важна декорацията на корицата основно, а не самия тефтер...т.е..можете да декорирате купен тефтер, ако направата на самия тефтер ви се струва сложна..

За направата на моя рецептурник съм ползвала големите Манила тагове, които толкова много харесвам,че..до сега не бях ползвала.. Да си призная, малко ми беше съвестно да лепя върху тях дизайнерски хартии, защото те са чудесни за работа с дистрес мастила, за това реших вътрешните разделители да декорирам по-семпло...





Така изглежда рецептурника отзад.. (все още не съм го надписала...и е възможно задната корица да претърпи известни трансформации :)  )
А ето как изглеждат разделителите на всяка от темите, които до сега съм подготвила:



Започнах със супите..Тук реших девойката да е кестенява..Като цяло, ми се искаше печатчето да е едно и също, но да е различно оцветено и да носи различно усещане.
Ето как изглежда самото печатче от близо с различно оцветяване..:






А ето и останалите разделители:












 Самите разделители (ушенцата им) не са напълно еднакви, дори шрифта, макар и един и същ в с различна големна на буквите. Съвсем умишлено го направих така, защото..ми се иска, ако реша да добавя раздели (примерно за туршии, сладка и т.н зимнина ) да не се получи дразнещо несиметрично, а да е част от несиметрията, която вече съм създала..
В крайна сметка рецептурника за Гергнка изглежда така:




Надявам се вие да се вдъхновите и да покажете при Картичкофурии своите идеи за тефтери (може и албуми), както и Герганка да се вдъхнови в кухнята и в колекционирането на нови рецепти...
Преди всичко обаче се надявам докато правите своя тефтер да се забавлявате.

Победителя в това предизвикателство ще избера аз, а наградата, ще бъде ваучер за он-лайн магазинче от нашите по ваше желание..
Желая ви усмихнат ден и чудесни почивни дни с любимите хора..
Ще включа този рецептурник в предизвикателството " Любов ли бе да я опишеш", защото е зареден с много любов. - Любов към детето, за което е предназначен, любов към вкусните домашно приготвени "мамини и бабини манджи", любов ... Аз не мога да я опиша.. Надявам се да не е проблем,че не е в картичка, а в тефтер..

Ще се вклщча в "Anithyng goes" group .. 

10 коментара:

allegri2000 каза...

Много се радвам, че предизвикателството го задавате именно вие! Рецептурника ви е много красив, а това с рецептите от вас, баба и' и вашата баба е толкова мило! Според мен много ще се зарадва на този скъпоценен подарък, с който и' предавате не само частица от себе си, но и частица от спомените и дома!
Поздрави: Вера Григорова

Miss Emerald каза...

Краси, великолепен е! И е зареден не само с красиви печати, хартийки, детайли, но и с много любов и вкусни гозби, предавани от поколение на поколение! Страхотен подарък!

Елена каза...

Прекрасен рецептурник и лесен за изпълнение, точно като за хора без машинки. Различно оцветените момиченца са много сладки :)

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Момичета, благодаря за милите думи. Рецептурника правих с много любов и вярвам,че всички рецепти в него ще са много вкусни, защото са любими...

Vili M. каза...

Краси, Краси, красиво като всичко, което правиш! Използвала си един от любимите ми печати на Мо, а оцветяването ти, отново ме остави без думи! Много се радвам и ти благодаря, че сподели този прекрасен рецептурник с нас в Card Mania!

Natallia каза...

Очень яркая и сочная работа, Краси! Красивые девчушки, отлично подобрана бумага и декор! Люблю его!

Mila каза...

Краси, разкошна идея и разкошна реализация, сладуранана на Мо сякаш е правена за твоя проект!Радвам се, че я включи в Сard Mania Challenges.

Pattie G каза...

What a great creation!!! Thanks for playing our CDAC “Anything Goes Challenge”
Pattie
CDAC DT

Alex каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Erlend Hildur каза...

Я так счастлив сегодня, потому что Бог сделал это для меня после того, как я пережил трудные времена с другими кредиторами, и ничего не вышло, я терял веру и надежду, но я все еще должен стоять твердо и добиваться того, чего я ищу. Я счастлив сегодня, потому что Бог направил меня в лучшую кредитную компанию, и я ни о чем не пожалел после того, как связался с ними, и мое сердечное желание было исполнено, и мне дали указанную сумму, которую я просил (300000,00 долларов США), деньги были внесены в моя учетная запись после двух недель разговора с компанией, и они не беспокоили меня и не вызывали у меня головной боли при получении этого кредита от них, другие члены моей семьи и друзья, которых я им направил, все тоже получили свой кредит, я буду любить вас для связи 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740. . и получите свой ссуду быстро, и это безопасно и быстро, вы, у кого нет надежды, веры и всего, что у вас есть, всего лишь во имя получения ссуды, и ничего не получится, держите пари, если вы попробуете этого человека по имени Бенджамин, вы никогда не будете пожалеете о чем-либо, и ваш запрос на кредит будет одобрен, и он будет выплачен прямо на ваш банковский счет, поэтому поторопитесь и свяжитесь с быстрым ответом по WhatsApp + 1-989-394-3740. попросите ссуду любого типа, и она вам будет предоставлена. Желаю тебе всего наилучшего

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...